(89) 514 07 09 strusiolandia.bukwald@wp.pl

Wędzarnia tradycyjna

Proces robienia wędlin trwa około jednego miesiąca. Mięso leży dwa tygodnie w solance i dwa tygodnie wędzone jest zimnym dymem po 2-3 godziny dziennie. Wędzimy drzewem specjalnie do tego przeznaczonym czyli olchą i jałowcem, ponieważ nadaje to niesamowity zapach wędzonki. Wędlina robiona tym sposobem bardzo długo zachowuje swoją świeżość. Dawniej kiedy ludzie nie mieli lodówek robili wędliny właśnie tym sposobem, ponieważ mogły wisieć w piwnicy czy na strychu nawet do kilku miesięcy. Wędzonka naszego wyrobu serwowana jest na każdej u nas zorganizowanej imprezie.

Prowadzimy rónież sprzedaż detaliczną

  • Szynka z dzika (1 kg) - 75 zł
  • Bekon z dzika (1 kg) - 75 zł
  • Schab wieprzowy (1 kg) - 55 zł
  • Szynka wieprzowa (1 kg) - 55 zł
  • Baleron wieprzowy (1 kg) - 55 zł
  • Bekon wieprzowy (1 kg) - 55 zł
  • Boczek wieprzowy (1 kg) - 55 zł